Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča sa sretnim završetkom

VIDEO: Blogeri spasili otetog dječaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otmica djeteta jedna je od najtežih stvari s kojima se roditelj može suočiti. U Kini je jedna takva priča nakon tri godine dobila sretan epilog, sve zahvaljujući jednoj mikro bloging internetskoj stranici.

Presretni otac nakon tri godine ponovno je vidio svojeg sina. Peng Gaofeng, 31-godišnjak, dobio je obavijest od policije u gradu Xuzhou da dođe po svojeg šestogodišnjeg sina Penga Wenlea. Kada je ugledao sina u policijskoj stanici, nakon 1.007 dana potrage, nije mogao zadržati suze prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uključite se Poziv blogerima: Izvještavajte s kraljevskog vjenčanja Slika nije dostupna Blogeri o iranskoj heroini 'Snimatelji Nede su sudionici s perverznim namjerama'

'Nikad nisam izgubio nadu da ću pronaći sina. To mi nikad nije palo napamet. Bez obzira na bol i vrijeme, uvijek sam vjerovao u to. Isto misli i moja supruga', rekao je Gaofeng. On je u međuvremenu sa suprugom dobio i drugog sina.

Otet 2008. godine

Za obitelj koja je otela njegovog sina, ne govori ništa loše. Dobro su se, kaže, brinuli o njemu. Dječak je kod svojih 'prisilnih' posvojitelja čak krenuo u školu.  'Ako on želi održati kontakt sa majkom posvajateljicom, ja ga neću spriječiti. Ako će biti moguće da ga ona posjeti, ja joj neću to zabraniti', zaključio je velikodušni i plemeniti Gaofeng.

Maleni Wenle otet je 2008. godine, a ključan trenutak u potrazi za njim dogodio se kad je jedan student prepoznao dječaka sa slike koju su njegovi roditelji objavili na mikro bloging stranicama Weibo. Te stranice pokrenuo je kontroverzni profesor kineske Akademije društvenih znanosti, Yu Jianrong, s ciljem pokretanja kampanje za spas djece koja prose na ulicama.

Stotine djece žrtve otmica

Kampanju je nazvao 'Ulične slike za spas djece prosjaka'. Kad je pokrenuo kampanju, dobio je pismo zabrinutih Wenleovih roditelja. Fotografiju otetog dječaka odmah je objavio na blogu.

Godišnje u Kini stotine djece postaju žrtve otmice, a većinu ih se prodaje drugim obiteljima koje ne mogu imati djece. Mnoga od te djece koja ne nađu udomitelje na taj način, završavaju na ulicama kao prosjaci. Kineske vlasti nemaju službenu brojke godišnjih otmica djece, ali malo koje oteto dijete završi sretno kao Wenle.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene