Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biseri sa summita

VIDEO: Berlusconi Tadića nazvao 'Clooney'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom fotografiranja na srpsko talijanskom summitu u Rimu, Silvio Berlusconi premještao je srpske ministre, Borisa Tadića usporedio s Georgeom Clooneyjem, a nije propustio ni uvrijediti njihov jezik.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović Sastanak na vrhu Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Svi ti narativi nade su jako lijepi, ali realna politika uvijek prevlada" Ivana Petrović europski parlament Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Uđe li Hrvatska s 1. siječnja sljedeće godine i u Schengen, ne moram govoriti što to znači za našu zemlju"

Talijanski premijer Silvio Berlusconi premjestio je srpskog ministra obrane Dragana Šutanovca, koji je za grupnu fotografiju sa summita Italija Srbija stao iza njega, a na mjesto Šutanovca postavio ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića. Berlusconijev potez izazvao je smijeh obje delegacije, prenose srpski mediji.

Šutanovac je najviša osoba koja se našla na grupnom fotografiranju, dok je Dačić, najniži stavljen iza premijera. Fotografiranje je obavljeno uoči početka razgovora delegacije Srbije koju predvodi predsednik Boris Tadić. Šutanovac je tom prilikom dobio mjesto na krajnjoj lijevoj strani, daleko od talijanskog premijera.

Berlusconi je prilikom susreta delegacija imao još ’bisera’, pa se tako Tadiću obratio sa ’predsjedniče Clooney’, prema holivudskom glumcu Georgeu Clooneyju. 'Predsjednik Tadić kaže da je odrastao uz talijansku kulturu i dobro govori naš jezik, kao i engleski i francuski. Tadić će govoriti na srpskom, jeziku koji ja ne smatram posebno lijepim, naš jezik je mnogo muzikalniji. Još čekam da čujem operu na srpskom’, rekao je uz osmijeh Berlusconi.

Kako je talijanski premijer još jednom pokazao da njegovoj bahatosti nema kraja, a svoj nedostatak visine prilikom fotografiranja pokušavab prikriti stajući na prste, možete pogledati u priloženom videu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene