Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Izašla na teren

VIDEO: Australska premijerka posjetila poplavljena područja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska premijerka Julia Gillard posjetila je sjeveroistok Australije zahvaćen neviđenim poplavama čije će se posljedice osjećati puno duže nego se predviđalo.

Za najjačih poplava koje su opustošile saveznu državu Queensland i pogodile 200.000 osoba, voda je ugrozila površinu veličine Francuske i Njemačke zajedno, natjeravši tisuće stanovnika da napuste kuće. Jučer je počelo čišćenje u nekoliko gradova na sjeveroistoku ali bi ga nove padaline koje najavljuju meteorološke službe mogle uskoro prekinuti.

Pročitajte i ovo Poplava u Zagrebu Rak-rana Zagreb ulaže gotovo 22 milijuna eura u sustav sprječavanja urbanih poplava Olaf Sholz obilazi poplavljene pokrajine u Njemačkoj Snažne oborine Scholz obilazi poplavljenu Njemačku: "Vrijeme i priroda nas stavljaju na kušnju"

>> La Nina glavni krivac za poplave u Australiji

'Stanje je vrlo teško za mnoge ljude u Queenslandu', izjavila je Gillard nakon posjeta selu St George. Gillard je najavila da se počelo s podjelom pomoći od četiri milijuna australskih dolara (3,1 milijun eura) stradalima te da stiže još sredstava.

'Trebat će stotine milijuna dolara za pomoć Queenslandu i za obnovu', dodala je ona. Iako su neki dijelovi savezne države počeli s čišćenjem, drugi bi tek trebali biti odsječeni od svijeta zbog jakih padalina, objavila je u subotu Anna Bligh, premijerka Queenslanda. U poplavama je od kraja studenoga smrtno stradalo deset osoba, od kojih se četiri utopilo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene