Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova prirodna katastrofa

VIDEO: Australijom haraju požari, izgorjelo 60 kuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 60 kuća uništeno je u požarima koji nastavljaju harati predgrađem Pertha, na zapadnoj obali Australije, rekle su danas odgovorne osobe.

U dva žarišta požara rasplamsana uz pomoć jakih vjetrova povezanih s ciklonom Yasi koji je zahvatio u četvrtak australsku sjeveroistočnu obalu, uništeno je tijekom vikenda 60 kuća a moglo bi ih biti još, upozorili su vatrogasci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kakvi genijalci Urnebes na ulici: Devet od deset vas će se zaljubiti u ovo ludo vozilo Slika nije dostupna Oprezno Umrla na svoj 18. rođendan: Popila piće s 95 posto alkohola!

>> VIDEO: Sada i nekontrolirani požari prijete Australcima

Još tridesetak kuća je teško oštećeno. Stanovnici bespomoćno gledaju kako se gotovo sva njihova imovina pretvara u pepeo. Taj bi se broj mogao povećati dok vatrogasne postrojbe nastavljaju procjenu štete.

Iako se ne spominju žrtve, požar koji hara teško pristupačnim pošumljenim zonama još uvijek nije pod nadzorom i evakuirane su stotine ljudi. Opožareno je više od tisuću i pol hektara te je proglašeno stanje prirodne nepogode.

Vatrogasac koji je želio zaštititi jednu kuću u plamenu, lakše je ozlijeđen i hospitaliziran.

U dva dana pala godišnja količina kiše

U Victoriji na jugu Australije u međuvremenu se prisjećaju žrtava požara koji je tu državu pogodio prije točno dvije godine. Tada je poginulo više od 170 ljudi. Danas se Victorija bori s poplavama izazvanima obilnim pljuskovima koje je donio ciklon Yasi.

'Okrutna je ironija da se na dan kada se obilježava druga godišnjica požara, toliko zajednica bori s poplavama. U nekim je područjima palo više kiše u dva dana nego što je to uobičajeno u 12 mjeseci', rekla je australska premijerka Julia Gillard.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene