Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Vremenski kontrast

VIDEO: Argentina se 'prži' na 42 stupnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se sjeverna Zemljina polutka doslovce smrzava, jug muče nesnosne vrućine i manjak oborina. Argentina se tako, primjerice, 'peče' na 42 stupnjeva Celzijusa.

Buenos Aires je tako zahvatio val vrućina, s velikom vlagom u zraku i bez daška vjetra, a Nacionalni meteorološki servis za prijestolnicu Argentine proglasio je 'crvenu uzbunu'. Takav se stupanj pripravnosti proglašava samo kod iznimnih toplotnih udara, koji predstavljaju rizik po zdravlje za sve skupine ljudi, a ne samo za one najosjetljivije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

>> Ima li lijeka za za ovo ludo vrijeme?

>> VIDEO: Central Park 'zatrpalo' 50 cm snijega

'U nekim dijelovima zemlje temperatura je ovih dana dosezala i 42 stupnja Celzijusa', rekla je za Reuters meteorologinja Miriam Andrioli. Objasnila je i kako je val vrućina u Argentinu stigao s juga Brazila i Paragvaja. Sve je to zapravo rezultat meteorološkog fenomena nazvanog 'La Nina', koji je uzrokovao sušu diljem Argentine, dodala je Andrioli.

Suše sve do veljače

La Nina bi trebala potrajati sve do veljače iduće godine, a to znači izrazito smanjene oborine, koji će najviše pogoditi poljoprivredni sektor Argentine, ističe Andrioli.

Argentina tako muku muči sa sušom i nesnosnim vrućinama, dok je SAD zameo snijeg, a ništa bolje nije niti u Europi i Rusiji. Prema tome, tko može i želi, možda bi za blagdane nakratko trebao posjetiti jug planete i osjetiti malo pravog ljetnog sunca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene