Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nisu je očekivali

VIDEO Angela Merkel Afganistancima priredila iznenađenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Angela Merkel je iznenada svojim avionom sletjela u Kabul. Posjet nije najavila iz sigurnosnih razloga, a u Afganistan je došla kako bi vidjela njemačke vojnike u tamošnjim stabilizacijskim postrojbama.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i njezin ministar obrane Thomas de Maiziere stigli su u petak iznenadni posjet sjeveru Afganistana kako bi "pružili podršku postrojbama", kazao je glasnogovornik njemačke vojske u Afganistanu.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Danska zastava Pod pritiskom Zapovjednik danske vojske dao ostavku

>> MORH: Hrvatska vojnikinja umalo izgubila šaku na vojnom vozilu u Afganistanu

Glasnogovornik njemačke vlade u Berlinu potvrdio je dolazak Merkel i de Maizierea u glavni stožer njemačke vojske u Mazar-i-Šarifu, šest dana nakon smrti vojnika njemačkog kontingenta međunarodnih snaga NATO-a u Afganistanu.

"Merkel će nakratko posjetiti Kunduz, a potom se vratiti u Mazar-i-Šarif tijekom poslijepodneva. Ovdje je kako bi pružila podršku našim postrojbama, prisustvovala sastancima i ublažila zabrinutost nakon nedavne pogibije jednog našeg vojnika", izjavio je glasnogovornik njemačke vojske.

Trajanje i program posjeta nisu objavljeni iz sigurnosnih razloga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene