Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja u Mississippiju

VIDEO Amaterska snimka bijega pred razornim tornadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 13 osoba ozlijeđeno nakon što je tornado poharao centar američkog grada Hattiesburga, čupajući stabla iz zemlje i oštećujući zgrade. Pri tom je uništeno i stotinjak obiteljskih kuća.

Tornado kojeg su zabilježile i kamere stanovnika, prolazio je glavnom ulicom grada Hattiesburga u saveznoj državi Mississippi u nedjelju, javljaju agencije. Iza sebe je ostavio uništene kuće, zgrade i kampus Sveučilišta Southern Mississippi, a prema Nacionalnom meteorološkom centru bio je promjera 402 metra.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Rastu tenzije HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen"

U tornadu koji je poharao centar grada ozlijeđeno je najmanje 13 osoba, potvrdila je lokalna Hitna služba. Glasnogovornik agencije državne Hitne službe rekao je kako je za sada poznato da je područjem prošao samo jedan tornado koji je uzrokovao štetu stotinjak obiteljskih kuća.

>> VIDEO Tornada haraju naseljenim područjem, dvoje mrtvih

Nakon oluje, guverner Mississippija Phil Bryant proglasio je na tom području izvanredno stanje.

Oluja je načinila štete i u saveznoj državi Alabami kojom je u nedjelju prošlo sedam tornada, te su oštetili 46 obiteljskih kuća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene