Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno aktivan

VIDEO Aktivni Popocatepetl snimljen iz zraka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pepeo, para, kamenje i lava vulkana Popocatépetl snimljeni su iz zraka. Zbog erupcije mnogi su zračni prijevoznici otkazali letove na toj ruti.

Vulkan Popocatepetl u Meksiku, ponovno se javio, a prouzročio je i nekoliko podrhtavanja tla, javlja AP. Iako vulkanski pepeo nije padao u blizini zračne luke Mexico Cityja, stanovnici koje žive u blizini rekli su kako su vidjeli svjetlo lave.

Pročitajte i ovo Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad'' Island, 14.01.2024. - 2 Kod Grindavika VIDEO Lava se izlila na ulice, vatra guta kuće, stanovnici očajni, hitne službe upozoravaju: "Ne prilazite gradu"

>> VIDEO Snimka velike erupcije vulkana

Odjel za javnu zaštitu Mexica priopćio je kako je glavni rizik za metropolu to što ljudi ne znaju kako da se ponašaju kada počne padati pepeo ili kako da zaštite pitku vodu od kontaminacije.

'Ukoliko dođe do erupcije, ne bismo evakuirali Mexico City. Za nas je glavni problem što činiti s pepelom iz vulkana', rekao je Fausto Lugo iz javne zaštite Mexica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene