Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstarija na svijetu

74-godišnja bilderica u Guinnessovoj knjizi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok većina u njezinim godinama sjede u parku na klupi, 74-godišnja Ernestine Shepherd na benchu diže više kilograma nego što ih sama ima i natječe se protiv trostruko mlađih žena.

Pročitajte i ovo Valentina Baus prati napore Tomislava Lubenjaka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 krenuo u obaranje Guinnessova rekorda Tomislav u pet sati "progurao" 30 kilometara: "Tek sam se zagrijao, sad sam na radnoj temperaturi" Najstarija osoba na svijetu je Bolivijanka od 118 godina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Najstarija osoba na svijetu? Proglasili ju živom baštinom: Uskoro će napuniti 118 godina, a ona i dalje svira i pjeva

74-godišnja baka je redovan natjecatelj na Musclemaniji, a njezina postignuća su je i dovela do Guinnessova rekorda. 'Danas se osjećam mlađom nego prije 20 godina', prosjetila se Ernestine kako se počela baviti bodybuildingom. 'Spremala sam se za piknik sa svojom sestrom Mildred i isprobavale smo kupaće kostime. I nismo bile sretne kako izgledamo pa smo odlučile nešto i učiniti'.  

165 centimetara visoka i 59 kilograma teška Ernestine svaki dan se diže u 3 sata ujutro i trči 16 kilometara. Nakon toga odlazi u teretanu i vježba i po nekoliko sati.

80-godišnji suprug s kojim je u braku 54 godine, te 53-godišnji sin i 14-godišnji unuk najveća su joj potpora.

Svestrana Ernestine radi i kao osobna trenerica, a u slobodno vrijeme volontira u crkvi i radi kao motivator. Ima i jednu neispunjenu želju: 'Zaista bih htjela upoznati Sylvestera Stallonea. Kad god treniram u glavu mi 'dolaze' scene iz Rockyja'.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene