Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladnoća muči Kineze

VIDEO: U prometu zarobljeno 50.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teški zimski uvjeti i hladnoća nastavili su zadavati muke ljudima na jugozapadu Kine, stvarajući veliki kaos u prometu i dovodeći u pitanje opskrbu energijom.

Izrazito hladno vrijeme praćeno snijegom tijekom prošlog vikenda, do danas je zarobilo čak 50.000 osoba na autocestama kao i tisuće vozila, prenosi kineska televizija CCTV.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni

>> VIDEO: Snježno nevrijeme 'nasukalo' 8.000 ljudi i tisuće vozila

Lokalne su vlasti na teren slale radnike, kako bi plamenicima otapali zamrznute tračnice pruga u provinciji Huan. Isto tako su prugu polijevali i jakom otopinom antifriza.

U provinciji Guizhou, koja je jedna od najteže pogođenih nevremenom, neke su prometnice u potpunosti zatvorene za promet. Tisuće radnika poslano je na prometnice kako bi ih posli solju i kako bi razbijali led i pokrenuli promet. Ekstremni vremenski uvjeti na jugozapadu Kine potrajat će sve do subote, predviđaju tamošnji meteorolozi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene