Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Emotivno vezani za bivšeg vođu

Venezuela uvela dan 'privrženosti i ljubavi' za Chaveza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro, u nastojanju da u javnosti prisutnim održi lik i djelo bivšeg socijalističkog vođe, proglasio je 8. prosinac danom 'privrženosti i ljubavi' pokojnom predsjedniku Hugu Chavezu.

Venezuela će 'Dan privrženosti i ljubavi vrhovnom zapovjedniku Hugu Chavezu i domovini' slaviti svake godine počevši od idućeg 8. prosinca, na godišnjicu posljednjeg Chavezovog govora naciji prije no što je umro od raka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog visokih cijena Naređena vojna okupacija lanca trgovina: 'Krađa naroda mora prestati!' Slika nije dostupna U tunelu metroa VIDEO Snimljeno ukazanje pokojnog Huga Chaveza?

>> VIDEO Snimljeno ukazanje pokojnog Huga Chaveza?

'On je preobrazio Venezuelu, koja je 20 godina bila utonula u mrak kapitalizma, i pomogao rođenje domovine pune nade', stoji u ukazu koji je u utorak objavio službeni list. Datum praznika se podudara s ovogodišnjim izborima za gradonačelnike koji će biti i ključan ispit Madurovog utjecaja u provincijama.

Chavez je, iako se borio s rakom, prošlog listopada pobijedio na predjsndičkim izborima zahvaljujući snažnoj emotivnoj povezanosti sa siromašnim Venezeulancima i godinama velikodušnih programa socijalne skrbi financiranim prihodima od izvoza nafte.

Chavez je umro u ožujku nakon više mjeseci liječenja na Kubi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene