Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kronična nestašica

Venezuela: Nezamisliva glad natjerala ih da provale u zoološki vrt kako bi se prehranili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turbulentno političko stanje u Venezueli iznenađuje skoro svakodnevno, no ovaj incident očit je pokazatelj kako kaos u politici može jedan narod dovesti do ruba egzistencije.

Venezuelske vlasti istražuju krađu životinja iz zoološkog vrta u zapadnoj saveznoj državi Zulia koje su vjerojatno ukradene kako bi bile pojedene, što je još jedan znak gladi u zemlji koja trpi kroničnu nestašicu hrane.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus

Policijski je dužnosnik rekao kako su dva ogrličasta pekarija, koji sliče po izgledu divljim svinjama, ukradena tijekom vikenda iz zoološkog parka u Zuliji u gradu Maracaibou na granici s Kolumbijom.

"Pretpostavljamo da su (ukradene) s namjerom da ih se pojede", rekao je u utorak novinarima Luis Morales, dužnosnik policije u Zuliji.

Kaotično propadanje socijalističkog gospodarskog modela Venezuele stvorilo je kronične nestašice hrane koje izazivaju neuhranjenost i natjeralo milijune da traže hranu gdje god mogu, među ostalim i u kantama i kontejnerima za smeće.

Nestašice ostavljaju zoološke vrtove bez dovoljno hrane da prehrane životinje pa je oko 50 životinja uginulo od gladi prošle godine u zoološkim vrtovima u Caracasu, prema jednom sindikalnom čelniku.

Vlada je zanijekala da su životinje uginule od gladi rekavši kako se prema njima odnosilo kao "prema obitelji". (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene