Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hakeri sve spretniji

Veliko upozorenje o internetu u 2017. godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijunima računala diljem svijeta mogao bi ove godine biti blokiran pristup internetu na 24 sata, predviđanja su američkog stručnjaka za tehnološku sigurnost Jamesa Cardera.

''U 2017. hakeri će negdje napasti na veliko. A ako padne iternet, potonut će i financijsko tržište'', rekao je James Carde, američki stručnjak za sigurnost, koji je uvjeren da su hakeri u mogućnosti već ove godine srušiti Internet milijunima korisnika na cijeli dan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Brutalna prijevara Htio uložiti novac pa učinio kobnu stvar: Ostao bez čak 170 tisuća eura Ilustracija Meta i vojska SAD spriječio napad kineskih hakera: Koristili su stotine kućnih rutera

Svoja upozorenja temelji na nedavnim primjerima kada se prije svega par mjeseci dogodio veliki hakerski napad kada su na nekoliko sati srušeni Twitter i Spotify, piše RT.

U listopadu je masovni cyber napad onesposobio neke od najvećih svjetskih internetskih stranica, a mnogi korisnici nisu mogli otvoriti svoje račune na raznim servisima. ''Ako dokažete da možete srušiti velike stranice i velik dio interneta u SAD-u na nekoliko sati, čini se vjerojatnim da neće biti problem srušiti internet na 24 sata'', kazao je Carder.

Prema njemu, napadači će osim ovakvih velikih potresa, također targetirati neoprezne korisnike smartphona te ih ucjenjivati posjedovanjem osobnih podataka kako bi iz njih izvukli novac.

''Na primjer, napadači će prijetiti da će poslati svima ili izbrisati vaše fotografije ukoliko ne platite otkupninu'', upozorava Carder.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene