Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oteo se kontroli

VIDEO: Veliki šumski požar bjesni predgrađem Atene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki šumski požar oteo se u subotu kontroli grčkih vatrogasaca i zahvatio je sjeverna predgrađa Atene uništavajući domove, a prijeti i širenjem na tri obližnja sela.

Požar je izbio u petak kasno navečer u selu Grammatiko, oko 40 kilometara sjeverno od grčke prijestolnice i nošen snažnim vjetrom tijekom noći se proširio na stambene četvrti, izjavili su vatrogasci. Najmanje osam zgrada znatno je oštećeno u požaru. U gašenju požara sudjeluje devet zrakoplova, pet helikoptera, 35 vatrogasnih vozila i 151 vatrogasac.

Pročitajte i ovo Dolazak pritvorenih navijača na sud u Ateni - 19 Odbacili krivnju Bad Blue Boysi iz kombija zazivali Plenkovića: Pogledajte što mu vikali dok su ih vodili na sud Slika nije dostupna Vatra u predgrađima Atene ugrožava industrijsku zonu i glavne prometnice

Vjetar je u manje od 24 sata razbuktao više od 100 požara diljem Grčke, među ostalim i na otoku Zakynthosu u zapadnoj Grčkoj, ali zasad ne prijeti kućama. Tijekom ljeta požari u Grčkoj su česti, a najsmrtonosnija vatrena stihija u ovoj zemlji 2007. godine je odnijela 65 života. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene