453264
453264
453264
453264
453264

VELIKI POŽAR U TOKIJU Stotine tisuća kućanstava ostalo u mraku, gori postrojenje za električnu energiju

Po zadnjim informacijama pogođeno je više od 350.000 obiteljskih kuća i zgrada.

 
 
 
 
Požar u Japanu (Printscren: Reuters)
Požar u Japanu (Printscren: Reuters)

Požar koji je izbio u postrojenju za distribuciju električne energije u Tokiju izazvao je ispadanje iz sustava stotina tisuća kućanstava i poslovnih objekata.

Po zadnjim informacijama pogođeno je više od 350.000 obiteljskih kuća i zgrada.

Tvrtka Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) istražuje što je prouzročilo požar u trafostanici. Bez struje su ostale i neke državne institucije, a iako vatra još gori, nakon određenog vremena ponovno je uspostavljena opskrba električnom energijom.

Naime, uz pomoć robota položen je podzemni kabel kojim je premoštena goruća trafostanica. Po zadnjim izvješćima nije bilo ozlijeđenih.

Požar na trafostanici uzrokovao je "blackout" u središnjem Tokiju, a mnogo je pogona i ureda bilo prisiljeno okrenuti se pomoćnim izvorima energije. Obustavljeno je i prometovanje metroa, prenosi Tokyo Reporter.

Iako je opskrba strujom ponovno uspostavljena, zasad još postoje probemi u isporuci krajnjim korisnicima.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se