Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražit će kanadere

Veliki požar bukti nedaleko granice s Hrvatskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatra je izravno bila zaprijetila i naseljenom selu, a vlasti u Trebinju uputit će Hrvatskoj zamolbu za kanaderom.

Vlasti u Trebinju uputit će zamolbu vlastima Hrvatske kako bi se angažirao kanader ukoliko se u sljedeća dva dana pod nadzor ne stavi veliki požar nedaleko granice s RH kojega su u petak uz pripadnike vatrogasnih postrojba popodne počeli gasiti helikopter i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Pročitajte i ovo Zapalila šank u klubu Monaco sedam ozlijeđenih UZNEMIRUJUĆE Konobarica koja je palila šank i zapalila goste puštena na slobodu: DORH objavio detalje Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata"

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević izjavio je za lokalne medije da će zatražiti uporabu kanadera jer je požar velikih razmjera zahvatio područje između Trebinjskih brda i Trebinjske šume, a aktivan je već četiri dana. Dio požara je prema trebinjskoj općini stigao iz pravca Hrvatske.

I dalje su aktivna požarišta prema selima Lug, Donja i Gornja Kočela, gdje je nepristupačan teren. Vatra je u četvrtak navečer izravno zaprijetila i selu Staro slano, smještenom uz cestu koja vodi od Stoca ka Trebinju.

TRAGEDIJA KOD NOVSKE Palio korov, izgorio u požaru

"Za razliku od sinoćnje situacije, danas nema opasnosti od ugrožavanja civila i kuća", izjavio je zamjenik zapovjednika Vatrogasne jedinice Lastva Lazar Vučković.

Ministrica obrane Marina Pendeš naložila je u petak angažiranje pripadnika Oružanih snaga i jednoga helikoptera, nakon čega je zapovijed uputio načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general pukovnik Anto Jeleč.

Iz Ministarstva obrane priopćili su da se u popodnevnim satima sinkroniziranom akcijom svih angažiranih snaga očekuje stavljanje požara pod puni nadzor gasitelja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene