Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasne kemikalije

Britanci će uništiti sirijsko kemijsko oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U britansku luku će brodom iz Sirije stići oko 150 tona opasnih kemikalija. Damask se do 31. prosinca mora odreći najvećeg dijela otrovnih kemikalija.

Velika Britanija pristala je uništiti dio sirijskog kemijskog oružja u privatnoj tvrtki i osigurati pratnju skandinavskim brodovima koji će prevesti opasan teret, objavila je u petak britanska vlada.

Stručnjaci o prekrcavanju sirijskog kemijskog oružja: Nema panike!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna S njim se slaže i Moskva Kerry zaprijetio Asadu u slučaju kršenja dogovora o razoružanju Slika nije dostupna Napad sve neizvjesniji VIDEO Pogledajte Kerryjev 'gaf' koji je omogućio nastanak ruskog plana za Siriju

Oko 150 tona opasnih kemikalija bit će brodom iz Sirije prevezeno u britansku luku, stoji u priopćenju britanskog ministarstva vanjskih poslova.

Režim sirijskog predsjednika Bašara al Asada prijavio je 1300 tona kemijskog oružja Organizaciji za zabranu kemijskog oružja koja je ove godine osvojila Nobelovu nagradu za mir.

Kemijske tvari NEĆE se prekrcavati u Hrvatskoj, evo koja je zemlja pristala na to

Prema planu usuglašenom sa SAD-om i Rusijom, Damask se do 31. prosinca mora odreći najvećeg dijela otrovnih kemikalija.

Ministarstvo nije navelo naziv tvrtke, ali se iz neimenovanih izvora doznaje da vlada razgovara s Veolia Environment VE, tvrtkom sa sjedištem u Francuskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene