Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomagao u otkrivanju

Velika Britanija: Ruski mafijaški 'zviždač' pronađen mrtav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski poslovni čovjek, koji je švicarskim vlastima pomogao u otkrivanju moćne kriminalne skupine za pranje novca, umro je pod nerazjašnjenim okolnostima blizu svoga imanja u Velikoj Britaniji.

Aleksandar Perepilični zatražio je prije tri godine azil u Velikoj Britaniji i surađivao je sa švicarskim istražiteljima u otkrivanju ruskog lanca pranja novca, dajući im dokaze protiv korumpiranih dužnosnika.

On je, također, pružio dokaze protiv ljudi povezanih s ubojstvom antikorupcijskog odvjetnika Sergela Magnitskog 2009., slučaj koji je odjeknuo u međunarodnoj javnosti i zbog kojeg su Sjedinjene Države donijele zakon o progonu korupcije povezane s Rusijom.

>> Zviždač u slučaju 'News of the World' pronađen mrtav

Perepilični, koji je ruski državljanin, srušio se i umro 10. studenoga nedaleko od svoga doma, dobro štićenog imanja u okrugu Surrey južno od Londona. On je četvrta osoba povezana sa slučajem Magnitski koja je umrla pod sumnjivim okolnostima.

Magnitsky je zatvoren 2008. pod optužbom za utaju poreza i prijevaru, optužbe za koje njegovi prijatelji kažu da su ih namjestili policijski istražitelji koje je optužio za krađu 230 milijuna dolara iz državnog fonda za povrat poreza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene