Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek sada objavljeno

Ispod Sveučilišta otkriveno zastrašujuće nalazište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispod jednog dijela Sveučilišta Cambridge u Velikoj Britaniji otkriveno je groblje na kojem je pokopano oko 1.300 ljudi.

Tijekom obnove jedne od zgrada na Sveučilištu Cambridge, još prije tri godine,otkriveno je bolničko groblje, ali detalji oko otkrića tek su nedavno objavljeni javno, piše Independent.

Pročitajte i ovo Groblje Ostali šokirani Skandal u Sisku! U obiteljskoj grobnici godinama bila pokopana nepoznata žena: ''On mi je bahato odgovorio'' Čovjek pao u grob - 1 Dan uoči Sisveta Pao u grob i zvao 112, njima je to bilo smiješno: "Bolovi su nesnosni. Drago mi je da sam pobijedio laži"

Jedno od britanskih najvećih groblja srednjeg vijeka, sadrži ostatke oko 1.300 ljudi. Mnogi pokopani su studenti.

Arheolozi pronašli groblje s više od MILIJUN mumija u Egiptu

Postojanje i lokacija ovog groblja je poznata povjesničarima još od kraja 20. stoljeća, ali nije bilo poznato koliko je tijela ondje zapravo zakopano.

Tijela većinom datiraju iz perioda između 13. i 15. stoljeća. Craig Cessford, s odjela za antropologiju, sveučilišta Cambridge, kaže da je to jedno od najvećih otkrića te vrste u SAD-u.

Većina pokopanih su muškarci, a ima veoma malo djece i žena, što ukazuje na to da su ondje uglavnom pokapani učenici i profesori.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene