Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest pritvorenih

Velika akcija u Srbiji: Kod 51 osobe u blizini škola pronađena droga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom akcije suzbijanja trgovine drogom u školama u Srbiji, šest je osoba zadržano u pritvoru, a protiv 51 je podnijeto ukupno 60 kaznena prijava.

U akciji 'Mreža' zaplijenjena su tri kilograma heroina, kilogram marihuane, 500 tableta, po deset komada vatrenog i hladnog oružja, municija i 16 automobila, piše B92. Policija je pretresla 260 osoba i 232 stana, kontrolirano je 560 škola, 38 ugostiteljskih objekata i 19 prostora oko škola. Otkriveno je i osam laboratorija za proizvodnju narkotika, a akcija se nastavlja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

Srpski ministar policije Ivica Dačić je rekao da se šest osoba zadržanih u pritvoru tereti za kaznena djela posjedovanja, proizvodnje i prodaju opojnih droga i za neovlašteno nošenje oružja. Kod 51 osobe koje su zatečene u blizini škola pronađeni su različiti narkotici i protiv njih će biti podnijeto 60 kaznenih prijava.

>> Razbijen lanac trgovaca drogom

On je dodao da su dva od 16 zaplijenjenih automobila ukradena, kao i da je zaplijenjeno više tisuća eura i municija za vatreno oružje. U okviru ove akcije kragujevačka kriminalistička policija je uz podršku kolega iz MUP-a Srbije uhitila Ž.V. (35) iz Beograda, u čijoj je kući i vozilu pronašla najveću količinu, oko 2,7 kilograma heroina, vrijednosti oko 70.000 eura.

'Cilj akcije 'Mreža' je da se djeca zaštite od dilera droge koji su najprisutniji u školama, na što ukazuju i sami roditelji', istaknuo je Dačić i dodao da je ovo akcija koja se provodi u cilju suzbijanja šverca droge zajedno s Ministarstvom prosvjete i drugim nadležnim institucijama i da daje izvanredne rezultate.

Dvije akcije protiv narkodilera, 'Mreža' i 'Bač' počele su u noći između srijede i četvrtka. Ministar policije je naglasio da se akcije odvijaju paralelno, ali da nemaju veze jedna s drugom. 'Ovih dana došlo je do uhićenja u Italiji u akciji 'Bijeli slon', ali nisu točne informacije da su u toj akciji uhićeni srpski državljani već osobe iz drugih krajeva regije s lažnim srpskim dokumentima', kazao je Dačić.

Ministar je jučer potvrdio da su u akciji 'Bač' uhićeni Boško Savić, Saša Burić, Nenad Novaković, Sreten Nikolić i Saša Smiljanić te je dodao da su oni članovi novobeogradskog narko-klana, koji je u vezi sa Kekinom grupom - kriminalnom grupom Dejana Stojanovića Keke, jednog od najvećih srpskih narkobosova. Keka je nakon ubojstva vođe 'bežanijskog klana' Gorana Mijatovića Mite prije šest godina pobjegao iz Srbije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene