Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Velika akcija policije u pariškom predgrađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je policija u ponedjeljak ujutro u akciji provedenoj u sjevernom pariškom predgrađu Villiers-le-Belu, uhitila 25 osoba osumnjičenih za sudjelovanje u silovitim sukobima koji su se ondje dogodili u studenome prošle godine.

Gotovo 1.000 pripadnika elitnih francuskih policijskih postrojba iz središnjeg ureda za suzbijanje nereda i kriminala počelo je u ponedjeljak u 6 sati po mjesnom vremenu u Villiers-le-Belu i u susjednim predgrađima dobro organiziranu akciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sukob mladih i snaga reda U pariškom predgrađu lakše ranjen 21 policajac Slika nije dostupna U rimskom predgrađu Otkrivena tiskara za krivotvorenje hrvatskih isprava

"Dosadašnje aktivnosti što ih je policija poduzela od studenoga prošle godine suzile su broj osumnjičenih osoba na 36, a sada smo ih na ispitivanje priveli 25. Operacija je prošla vrlo dobro", rekla je novinarima tužiteljica Marie-Therese de Givry.

U sukobima s huliganima u studenome je ozlijeđeno 119 policajaca, među kojima ih je pet zadobilo teže ozljede. Sukobi su uslijedili nakon pogibije dvojice mladića u motociklističkoj nesreći u sudaru s policijskim vozilom u Villers-le-Belu. Tada je zapaljeno više desetaka automobila, a požari su podmetnuti u nekoliko javnih zgrada.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy 29. studenoga 2007. izjavio je da će se učiniti sve kako bi se ušlo u trag izgrednicima koji su pucali na policajce. "Upotrijebite sva raspoloživa sredstva, jer ovo ne može proći nekažnjeno", kazao je tada francuski predsjednik.

Jedan od visokih francuskih dužnosnika Andre Santini u ponedjeljak je kazao da vlada "ne može dopustiti da krivci prođu nekažnjeno." "Mislim da je normalno da vlada pokaže kako u Francuskoj nema područja u kojima vlada bezakonje", kazao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene