Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skinute im maske

Velika akcija Interpola: Uhićeno 25 hakera povezanih s Anonymousom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset petero hakera povezanih sa skupinom Anonymous uhićeno je nakon informatičkih napada koji su se izvodili iz Argentine, Čilea, Kolumbije i Španjolske, priopćila je u utorak međunarodna kriminalističko-policijska organizacija Interpol.

'Operacija Unmask pokrenuta je sredinom veljače nakon niza usklađenih informatičkih napada na kolumbijsko ministarstvo obrane i mrežne stranice predsjedništva, koji su se izvodili iz Argentine, Čilea, Kolumbije i Španjolske', dodaje se u priopćenju Interpola koji sjedište ima u Lyonu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon ubojstva Floyda Hakeri podržali prosvjednike u SAD-u, policiji zaprijetili: "Svijetu ćemo razotkriti vaše zločine. Očekujte nas" Slika nije dostupna ŽESTOK, BRUTALAN I BRZ Dramatično upozorenje Anonymousa: "Pripremite se za treći svjetski rat!"

>> Anonymous prijeti brisanjem dugova grčkim građanima

Čileansko elektropoduzeće Endesa također je bilo na meti tih hakerskih napada. Četiri informatička pirata uhićena su u Španjolskoj, deset u Argentini, šest u Čileu i pet u Kolumbiji.

Četiri osobe koje su u pritvoru u Španjolskoj optužene su da su na internetu objavile osobne podatke osobnih čuvara španjolskog premijera i pripadnika nacionalne policije, izvijestilo je španjolsko pravosuđe tijekom dana. Usto ih se sumnjiči da su napali službene mrežne stranice tako da su ih blokirali ili modificirali.

Organizaciju Anoymous NATO smatra prijetnjom zbog opasnosti od informatičkih napada i blokade sustava Sjevernoatlantskog saveza, navodi španjolska policija. Anonymous pak tvrdi za sebe da štiti slobode na internetu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene