Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Svi su dobro

Veleposlanstvo: Među otetim medicinskim djelatnicima u Libiji nema Srba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko veleposlanstvo u Libiji potvrdilo je u utorak da među otetim medicinskim djelatnicima u libijskom gradu Sirtu nije nijedan državljanin Srbije, objavili su beogradski elektronički mediji.

"Nijedan srbijanski državljanin nije otet u Sirtu", prenijela je Radio-televizija Srbije izjavu veleposlanika u Libiji Olivera Potežice. Istu informaciju prenio je i beogradski "Blic" na svojoj internetskoj stranici, pozivajući se na izjavu medicinskog tehničara Marka Stojanovića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Nestali dječak Émile Osam mjeseci potrage Novi trag u slučaju nestanka malog Émilea: "Intenzivno pretražujemo sve podatke i snimke"

Stojanović, jedan od zaposlenih u bolnici Ibn Sina blizu Sirta u Libiji, kazao je za "Blic" da nitko nije otet iz te ustanove, ali je potvrdio da su jučer došli pripadnici Islamske države.

"Provjerili smo sve informacije i utvrdili da, prema podacima koje smo prikupili, nijedan srbijanski državljanin u Sirtu nije otet", izjavio je veleposlanik Srbije agenciji Tanjug, a skoro identičnu informaciju B92 dobio je i od veleposlanika BiH u Libiji Ibrahima Efendića.

Ispovijest dezertera - Pobjegao sam kada su me tražili da ubijem taoca i silujem 13 žena

Srbijanski medicinski djelatnici nisu ugroženi, tvrdi Efendić navodeći da Islamska država ne drži taoce u bolnici u Sirtu. Prema prethodnim vijestima tv mreže CNN u skupini od 20 medicinskih djelatnika, koje su navodno iz bolnice u tom gradu oteli pripadnici Islamske države, ima i srbijanskih državljana.

Veleposlanik Srbije kazao je da je u Sirtu do sinoć bilo ukupno devet srbijanskih državljana, od kojih su jedna liječnica i jedna medicinska sestra prebačene u međuvremenu u Tripoli, u organizaciji bolnice u kojoj su radile, i sada su u jednom hotelu u Tripoliju.

"Ostali nisu pokazali namjeru napustiti Sirt, ostali su ondje raditi i danas normalno rade, i sa svima njima je veleposlanstvo bilo u kontaktu", potvrdio je veleposlanik Potežica.

Prema njegovim riječima, svi srbijanski državljani u Sirtu danas normalno rade i smatraju da zasad nema potrebe za napuštanjem Sirta, jer im je zajamčena sigurnost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene