Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neutralnost prije svega

U susjedstvu podijeljeni: Većina ne želi u EU, smatraju NATO odgovornim za rat u Ukrajini...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
51 posto ispitanika u Srbiji protivi se ulasku u Europsku Uniju, 31 posto podržava ulazak, a samo 17 posto smatra da bi Srbija trebala prilagoditi svoju vanjsku politiku kako bi povećala šanse ulaska u EU, pokazuje istraživanje Demostata.

Kada bi danas bio održan referendum za ulazak Srbije u Europsku uniju, 34 posto građana podržalo bi ulazak, a 51 posto građana glasalo bi protiv ulaska. 17 posto ispitanika ne smatra da bi Srbija trebala raditi ustupke kako bi napredovala ka ulasku u EU, pokazali su rezultati istraživanja Demostata.

Na predstavljanju istraživanja "Vanjskopolitičke orijentacije građana Srbije", istraživač Srećko Mihailović naveo je da 58 posto ispitanika smatra da Srbija ne treba uskladiti svoju vanjsku politiku s onom Europske unije, dok 33 posto smatra da bi trebala to učiniti, prenosi portal Danas.rs.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GEOPOLITIČKI INTERESI KAO KLJUČ Koliko brzo će Srbija u EU? Vučić ne dijeli mišljenje s ministricom: ''Uvijek sam bio realist''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTRE RIJEČI Vučića razbjesnili stavovi međunarodne zajednice o Kosovu: "Nećemo dopustiti nove Oluje i Bljesak"

Mihailović je naveo da 81 posto ispitanika smatra kako bi Srbija pod svaku cijenu trebala očuvati svoju neutralnost, a 80 posto njih smatra da Srbija ne treba uvesti sankcije Rusiji.

Odgovarajući na pitanje o odgovornosti za trenutno stanje u Ukrajini, čak 54 posto smatra da je za ratnu situaciju odgovoran isključivo NATO. Samo tri posto ispitanika za situaciju krivi Rusiju, a 17 posto smatra da je usporedno NATO savez snosi veću odgovornost od Rusije.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene