Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optimizam kod susjeda

Većina Slovenaca smatra da će Bratušek uspjeti sastaviti vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skoro dvije trećine Slovenaca vjeruje da će mandatorka za sastav nove vlade Alenka Bratušek uspjeti u sastavljanju vlade i koalicije, ali ne vjeruju da će se ona duže održati, pokazala je anketa koju je objavilo ljubljansko 'Delo'.

Na pitanje vjeruju li da će Bratušek uspjeti sastaviti vladu 62 posto ispitanika, u telefonskoj anketi, koju je vodeći slovenski list proveo prošlog tjedna, odgovorilo je potvrdno, dok 32 posto smatra da joj to neće uspjeti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Slika nije dostupna Oporba protiv poreza na nekretnine NAPETO U SLOVENIJI: Glasovanje o proračunu za iduću godinu i povjerenju vladi

>> Tko je zapravo Alenka Bratušek, prva žena na čelu slovenske Vlade?

Parlament je prošlog tjedna većinom glasova Bratušek imenovao za mandatarku nove vlade, ali ona tek treba predložiti njen sastav i u roku od dva tjedna od parlamenta za nju tražiti povjerenje, a u međuvremenu dogovara njen program i koaliciju, koju bi sastavljale četiri stranke - njena Pozitivna Slovenija (PS), te Građanska lista (GL), Demokratska stranka umirovljenika (DESUS) i Socijalni demokrati (SD).  Na pitanje koliko bi vlada, koju će ona formirati mogla trajati, 37 posto ispitanika navelo je godinu dana, 27 posto misli da će to biti samo nekoliko mjeseci, a ostali da bi nova vlada mogla na vlasti ostati do redovnih parlamentarnih izbora 2015. godine.

>> Veber: Ratifikacija hrvatskog ugovora ovisi o Janši

Izborom Bratušek za mandatarku parlament je izrekao nepovjerenje vladi Janeza Janše, koja nastavlja obavljati tekuće poslove do početka djelovanja nove. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene