Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Bruxsellesu

DOGOVORENO JE Jače kontrole na vanjskim granicama i za državljane EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok belgijska policija istražuje moguće nove prijetnje, sastali su se ministri unutarnjih poslova te ministri pravosuđa zemalja članica Europska unije.

Blokirano je područje oko Europskog parlamenta u Bruxsellesu, javljaju korisnici društvenih mreža. Istražuje se crveni kombi koji je tamo parkiran već tri dana. Uz policiju na terenu je i vojska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blokiran centar grada RAZINA UZBUNE NA NAJVIŠOJ MOGUĆOJ RAZINI 'Pozivamo sve da ostanu mirni i slijede upute policije' Slika nije dostupna Komentar na situaciju u Bruxellesu 'TO JE JEDNA VRLO SLOŽENA PRIČA' Zašto je baš Belgija postala tako 'propusna' za teroriste?

Dok belgijska policija istražuje moguće nove prijetnje, sastali su se ministri unutarnjih poslova te ministri pravosuđa zemalja članica Unije. Sastanak je zatražila Francuska nakon terorističkih napada. Razgovaralo se, među ostalim, o jačanju kontrole na vanjskim granicama te široj razmjeni obavještajnih podataka zemalja.

Ministri unutarnjih poslova zemalja članica dogovorili su se u petak oko jačanja kontrole na vanjskim granicama EU-a i za državljane Unije, izjavio je hrvatski ministar Ranko Ostojić.

'Moguće je da se u Francuskoj izvrše atentati kemijskim ili bakteriološkim oružjem'

Ministar Ostojić je nakon izvanrednog sastanka ministara unutarnjih poslova i pravosuđa rekao da su dva najvažnija zaključka dogovor o registru putnika u zračnom prostoru (PNR) na letovima unutar EU-a te jačanje kontrole na vanjskim granicama.

'Odluka o PNR-u i o sustavnoj kontroli na vanjskim granicama, najvažniji su zaključci današnjeg sastanka. To se ne odnosi samo na Schengen nego na vanjske granice EU-a na kojima bi se provodila sustavna kontrola ne samo za građane iz trećih zemalja, nego i za državljane EU-a', rekao je Ostojić.

'Bilo je još uvijek razgovora i o kontroli vatrenog naoružanja, pristupanja akcijama oko uništavanja odnosno onemogućavanja da se isto koristi, ali mislim da je najvažniji upravo ovaj zaključak vezano za sustavne kontrole, čime bi se pojačala situacija i da se ne dogodi ono što se dogodilo zapravo sada', rekao je ministar Ranko Ostojić.  (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene