Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepristupačni teren

Vatrogasci ne uspijevaju ugasiti dva velika požara na području Mostara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva velika požara na području Mostara vatrogasci ne mogu ugasiti zbog nepristupačnog terena, neeksplodiranih mina i loše opremljenosti zbog čega se nekoliko dana izvijaju stupovi dima te otežavaju život u gradu u kojemu se živa u termometru penje do 40 stupnjeva.

Prema navodima iz mostarske vatrogasne postrojbe, požare na području jugozapadno od grada nedaleko velikog transformatorskog postrojenja Čule raspoređena je jedna vatrogasna jedinica koja cijelo vrijeme gasi požar. Problem je što se zbog loše opremljenosti požar koji zahvaća travu, nisko raslinje i makiju ne može ugasiti.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil

>> Požar na istom mjestu treći put u tri dana

Kako je izvijestio zapovjednika vatrogasne postrojbe Mostar Petar Jurić, jedino je iz zraka moguće ugasiti požar koji je zahvatio veliku šumsku površinu podno planine Veleža koja je minirana i teško pristupačna.

Stambeni objekti nisu ugroženi, no zbog velika koncentracije dima život je otežan u Mostaru koji je jedan od najtoplijih gradova u Europi. Prema prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda, najviša dnevna temperatura u Mostaru i Hercegovini u utorak bi trebala biti 40 stupnjeva. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene