Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vatra u predgrađima Atene ugrožava industrijsku zonu i glavne prometnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine vatrogasaca bori se s vatrom u predgrađima Atene, u odvojenim požarima od kojih neki ugrožavaju industrijsku zonu i prijete odvojiti glavni grčki grad od glavnih prometnica koja vodi prema unutrašnjosti.

Tridesetak vatrogasnih kola i dva helikoptera bore se da uspostave nadzor nad požarom koji plamti u blizini industrijskog grada Aspropyrgos, 20 km zapadno od Atene, izvijestili su vatrogasni dužnosnici.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković navijački sukob Plenković u Ateni nakon sastanka s grčkim kolegom o Boysima: "Vidio sam snimku. Uputili smo im četiri zahtjeva" Požar u Grčkoj Izvan kontrole Vatrena stihija u Grčkoj: Požar opet buknuo, pomoć šalje i Hrvatska

Vatra se približava glavnoj prometnoj arteriji Attiki Odos, koja povezuje Atenu s glavnom mrežom prometnica u zemlji, a promet se počeo preusmjeravati na druge usporedne pravce.

Najmanje su četiri skladišta oštećena, a deseci drugih su ugroženi u jednoj od glavnih grčkih industrijskih zona. Stotine tvornica, skladišta i sjedišta tvrtki smješteni su u području Aspropyrgosa.

Požari u predgrađu Atene dio su fronte od najmanje 102 odvojena požara koja plamte diljem Grčke, dok vatrogasci vode borbu s vatrom u središnjem i sjevernom dijelu zemlje te na otoku Andros, priopćili su vatrogasni dužnosnici.

"Situacija je još uvijek teška, no vatra ne prijeti kućama. Zaista je loše stanje jutros", kazao je zamjenik gradonačelnika Aspropyrgosa George Tsokas. Prema njegovim riječima, čini se da su dio požara izazvali Romi paljenjem krupnog otpada nakon čega kupe ostatke starog metala radi prodaje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene