Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi dan suđenja

Vatileaks: Sciarpelletti nije bio 'veliki prijatelj' papinog sobara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi dan suđenja vatikanskom informatičaru protekao je u obraćanju njegova odvjetnika sudu koji je rekao da Claudio Sciarpelletti nije bio velik prijatelj s Papinim sobarom Paolom Gabrieleom osuđenim za otkrivanje vatikanskih tajna u poznatoj aferi Vatileaks.

Sciarpelletti 'nije nikada poricao prijateljstvo s Paolom Gabrieleom, ali je poricao da ih je vezivalo veliko prijateljstvo', rekao je odvjetnik Gainluca Bendetti. 'Zašto bi Sciarpelletti ometao pravosudni proces, ako nije bio prijatelj (Paola) Gabrielea' pitao je Bendetti.

>> Vatikan službeno objavio: Sudit će se Papinom sobaru!

Informatičar zadužen za održavanje svih računala u Svetoj Stolici optužen je da je pomogao sobaru dostaviti medijima tajne dokumente koji razotkrivaju nepravilnosti u Vatikanu. Gabriele je priznao da je medijima dostavljao dokumente, a činio je to u želji da ukaže papi Benediktu XVI. na zlo i korupciju kako bi ih Papa iskorijenio. Osuđen je početkom listopada na 18 mjeseci zatvora.

I Gabriele i Sciarpelletti bili su  u sudnici, no nisu imali riječ.  Druga rasprava zakazana je za subotu i moguće je da će biti završna na suđenju Sciarpellettiju, pišu mediji. On je talijanski državljanin koji je radio u državnom tajništvu Sveta Stolice, ali se njegova uloga u curenju tajnih informacija smatra rubnom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Slika nije dostupna 'Zločinačko udruživanje' Vatikan tuži pet osoba u aferi Vatileaks 2

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene