Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem sa žučnim mjehurom

Vatikanski istražitelj spolnog zlostavljanja djece operiran u Santiagu

Vatikanski istražitelj u bolnici (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Vatikanski istražitelj u bolnici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Vatikanski istražitelj koji je u Čileu ispitivao žrtve svećeničkog seksualnog zlostavljanja završio je u bolnici. Nadbiskup je podvrgnut operaciji zbog problema sa žučnim mjehurom. Njegov posao, na zahtjev Pape, nastavit će španjolski svećenik Jordi Bertomeu.

Vatikanski istražitelj kojega je papa Franjo poslao u Čile radi saslušanja žrtava spolnog zlostavljanja operirao je žućni mjehur pošto je u srijedu hospitaliziran, potvrdili su crkveni dužnosnici.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam

Malteški nadbiskup Charles Scicluna hospitaliziran je u Čileu i podvrgnut operaciji žučnog mjehura. Zdravstveni problemi su počeli još prošli tjedan, prije njegova dolaska u Čile.

''Njegovo se stanje procjenjuje i nastavit ćemo vas izvještavati kako dobijemo više informacija. U skladu s odlukom koju je Sveti Otac jutros objavio, sastanci će se nastaviti kao što je planirano", rekao je Jaime Coiro, glasnogovornik čileanske biskupske konferencije.

Umjesto nadbiskupa sa žrtvama svećeničkog zlostavljanja razgovarat će njegov asistent, španjolski svećenik Jordi Bertomeu. Papa ih je u Čile poslao kako bi provjerili tvrdnje da je biskup Osorna Juan Barros zataškavao skandal. Razgovori sa žrtvama su počeli jučer. Jedna od njih nada se da će svjedočenja dovesti do bolje zaštite djece, ali teško optužuje crkvu.

''Ništa se nije promijenilo. Crkvu i dalje nije briga. Bar su ovaj Papa i neki biskupi u Vatikanu zabrinuti zbog problema zlostavljanja. Mnogi od njih su zlostavljači. Očito ne mislim na Papu, ali tu su drugi svećenici u Crkvi i Vatikanu koji su se snažno borili protiv razotkrivanja zlostavljanja", rekao je James Hamilton, žrtva svećenika Fernanda Karadime.

Zbog skandala su Papu tijekom prošlomjesečnog posjeta u Čileu dočekali prosvjedi. Bio je izložen i kritikama jer je branio biskupa Barrosa. Zbog oštrih riječi kojima je to učinio Papa se ispričao žrtvama svećeničkog zlostavljanja.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene