Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Crkvi

Pedofilija: 'Sotona i svećenike iskušava, to mu je posao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posao Sotone jest da na kušnja stavlja sve ljude od reda pa tako i religijske vođe, tvrdi vatikanski egzorcist.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Slika nije dostupna 'Sve nas nešto pritišće' PAPA PRIZNAO 'Osjećam se kao grešnik'

'Sotona na kušnju stavlja svakoga, ljude u politici, ekonomiji, sportu i naravno, religijske vođe pa se ne morate iznenaditi kad na kušnju stavlja i one o Vatikanu. To mu je posao', tvrdi za CNN 85-godišnji otac Gabriele Amorth. Treba istaknuti kako on prilikom toga ne misli na metaforičko opsjedanje Sotonom, već smatra da ljude vrag može i doslovno opsjedati.

>> 'Nečastivi živi u Vatikanu'

>> Papa poslao pismo koje će pomoći u pokajanju

'To nije moje mišljenje. Ono što ja tvrdim jest da ako vjerujete u evanđelja, onda vjerujete u postojanje vraga i njegovu sposobnost da opsjeda ljude', ističe Amorth. On je ujedno i vrhovni egzorcist rimokatoličke Crkve, a njegov je posao istjerivanje nečastivog iz opsjednutih osoba. Amorth je i osnivač Međunarodnog udruženja egzorcista te procjenjuje kako je u svojoj dosadašnjoj karijeri izveo preko 70.000 egzorcizama.

Ipak, on dodaje kako postoji razlika između opsjednutosti, u kojoj Sotona ovlada nečijim tijelom i kušnje, gdje on vabi osobu da čini zlo. Osvrćući se na sve više rastući skandal pedofilije u Crkvi, koji je zahvatio Europu, on tvrdi kako pedofili nisu opsjednuti vragom, već da se nalaze na kušnji. Priznaje kako nikad nije izvršio egzorcizam nad pedofilom. 'Pedofili nisu opsjednuti vragom, on njih samo iskušava', zaključio je Amorth i napomenuo kako njima ne treba egzorcizam, već povratak Bogu, priznanje i istinsko pokajanje.

'Ništa se ne događa bez Božje volje, a On dozvoljava vragu da opsjeda čak i svećenike te svece', kaže Amorth.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene