Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vatikan: Seksualno zlostavljanje nije samo problem Katoličke crkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seksualno zlostavljanje djece nije samo problem Katoličke crkve i oko toga "zla" trebale bi se, svaka u svom djelokrugu, angažirati i druge institucije, objavio je u utorak Vatikan.

Glasnogovornik Svete Stolice otac Federico Lombardi rekao je da je rekordna odšteta od 600 milijuna dolara koje će nadbiskupija Los Angelesa isplatiti žrtvama seksualnog zlostavljanja bio pokušaj da se "zatvori to tužno poglavlje i okrene se budućnosti".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Ovo je demon" Potresna ispovijest žrtve svećenika pedofila: Pakao je počeo u drugom razredu osnovne - "Tko bi izgubio morao bi se skidati..." Ilustracija Još jedna žrtva Mučna ispovijest muškarca kojeg je zlostavljao svećenik: "Svakog dana kročiš iz strave u stravu. To me ubilo"

- Crkva iznad svega pati zbog boli žrtava i njihovih obitelj, zbog
dubokih rana izazvanih požudom i neopravdanim ponašanjem nekih svojih članova, rekao je Lombardi.

- Crkva će učiniti sve što je moguće da se takvo zlo više nikada ne ponovi, rekao je Lombardi dodajući kako Crkva ima "politiku prevencije i stvaranja sigurnije atmosfere za djecu i mlade u svim aspektima svojih pastoralnih programa".

Lombardi je podsjetio na stajališta koja su u prošlosti iznosili
čelnici Katoličke crkve kako bi ostale organizirane religije i
institucije također trebale na javan način sudjelovati u rješenju problema pedofilije, kao što je to bila prisiljena činiti Katolička
crkva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene