Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kršćani moraju biti ujedinjeni'

Vatikan izrazio tugu zbog ubojstva koptskih kršćana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi kršćani moraju biti ujedinjeni pred nasiljem, poručio je vatikanski kardinal te izrazio tugu Rimokatoličke crkve zbog ubojstva šestero koptskih kršćana i jednog policajca u srijedu u Egiptu.

‘Svi kršćani moraju biti ujedinjeni pred naseljem i zajedno tražiti mir koji nam samo Krist može dati’, poručio je kardinal Walter Kasper, predsjednik Papinskog vijeća za jedinstvo kršćana u pismu poglavaru koptske crkve u Egiptu. Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u petak da su privedene tri osobe osumnjičene za napad na Kopte, počinjen u srijedu poslije polnoćke u Naga Hamadiju u kojem je ubijeno šest, a ranjeno devet osoba, od kojih troje teško.

Pročitajte i ovo Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema

Napad bi mogao biti povezan sa silovanjem muslimanske adolescentice koje je u studenome počinio mladi Kopt, rekao je koptski svećenik i objavio da su kršćani primali prijetnje putem telefona u kojima se najavljuje osveta za silovanje. Slučaj silovanja izazvao je velik bijes muslimana koji su zapalili nekoliko koptskih domova. Koptska manjina čini 8 posto od 80 milijuna Egipćana. Kopti se više od dvadeset godina žale na diskriminaciju i sustavno zlostavljanje. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene