Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprost za grijehe

PAPA OTVARA VRATA Sveti otac primit će ispovijedi 1000 zatovrenika iz 12 zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuću zatvorenika, među njima i osuđenici na doživotni zatvor, sudjelovat će u posebnom događaju u Vatikanu ovoga vikenda, zajedno s 3000 članova obitelji zatvorskim osobljem.

Zatvorenici iz 12 zemalja će se u subotu moći ispovjediti i proći kroz "Sveta vrata" na Bazilici sv. Petra, u Svetoj godini milosrđa kada katolici mogu zatražiti oprost za svoje grijehe.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

U nedjelju će nazočiti misi koju će predvoditi Papa Franjo. Argentinski papa redovito se sastaje sa zatvorenicima kako u Italiji tako i na svojim putovanjima van zemlje, ali je ovo prvi put da će toliki broj zatočenika biti primljeno u Vatikanu.

Očekuje se da će osuđenici doći iz Britanije, Italije, Latvije, Madagaskara, Malezije, Meksika, Nizozemske, Španjolske, SAD-a, Južne Afrike, Švedske i Portugala.

Dok su neki na uvjetnoj slobodi drugi su u kućnom pritvoru ili služe kazne doživotnog zatvora i bit će u pratnji zatvorskih čuvara, rekao je Vatikan.

Na misi će čuti povijest četiri čovjeka, među kojima i zatvorenika koji se preobratio i koji će govoriti zajedno sa bratom nekoga koga je ubio i morao je naučiti kako da oprosti.

Sljedećeg vikenda Papa će održati sličan skup za "društveno marginalizirane" i beskućnike. To će biti posljednji prije završetka Svete godine. "Sveta vrata" na crkvama diljem svijeta zatvaraju se 13. studenoga i Papa će službeno proglasiti završetak godine 20. studenoga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene