Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dječak u pismu osudio Romneyjevu politiku

'Vaš plan nije ono što Americi treba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jackson Ripley, 12-godišnji dječak iz Colorada, napisao je pismo guverneru Romneyu u kojem mu poručuje kako njegov plan za Ameriku 'nikako nije ono što Americi treba'.

Iako je guverner Mitt Romney uspio zbuniti medije pokušavajući poljuljati birače, te nije iznio točan plan zdravstvene njege, nije zbunio 12-godišnjeg dječaka iz Colorada, piše Huffington Post. Prošli tjedan Jackson je sa svojom majkom gledao vijesti iz politike o već postojećem zdravstvenom sustavu i u tom je trenutku odlučio Romneyu napisati pismo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje

>> Romney uhvaćen skrivenom kamerom: Je li ovo nepovratna šteta?

'Dragi guverneru Romney, želim vam čestitati, ali ipak bih više volio da ste ostali u Massachusettsu. Vaš plan za Ameriku nije ono što nam treba, prouzročit će nam više štete nego koristi.'

Jackson poziva Romneya da se izjasni oko svog stava te jasno kaže hoće li ili neće ukinuti 'Obamacare', prijedlog zakona za zaštitu pacijenata koji neće naplaćivati velike iznose mladim zaposlenim osobama, malim poduzetnicima i drugima koji ne žele plaćati skupo zdravstveno osiguranje.

>> Pobjeda Romneya narušila bi ugled SAD-a u Europi

U svom pismu spominje i guvernerove kontradiktorne izjave, a ima snažne riječi i za njegov stav o pravima žena i homoseksualaca: 'Vaši planovi (Zakoni o umjetnoj oplodnji i prava homoseksualaca) su užasni! Žene bi trebale smjeti same odlučivati o vlastitu zdravlju, a ako se pitate zašto niste osvojili glasove ženske populacije birača, razmislite malo o svojim zakonima o umjetnoj oplodnji i pravima žena. Osim toga, ljudi bi trebali imati pravo stupiti u brak s kime god žele', napisao je 12-godišnji Jackson.

Pismo guverneru Romneyu u cijelosti možete pročitati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene