Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trpe terorizam

Valls: na Bliskom istoku se provodi progon kršćana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski premijer Manuel Valls ocijenio je u petak da se na Bliskom istoku provodi pokušaj "iskorjenjivanje kršćana" i pozvao da se stane na kraj tom progonu koji provodi Islamska država, posebice u Iraku i u Siriji.

"Moramo stvari nazvati pravim imenom, utvrditi istinu, kršćani Istoka, kao i druge manjine, putem zastrašujućeg terorizam trpe iskorjenjivanje u toj regiji", rekao je Valls u Parizu na obilježavanju stogodišnjice genocida nad Armencima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obljetnica krvavog pokolja 'Bili su deportirani, masakrirani i odvedeni u smrt' - Ubijeno ih je 1,5 milijuna Slika nije dostupna Po četvrti put Obama opet prekršio predizborno obećanje!

"Njihova sudbina je prvi puta spomenuta u Vijeću sigurnosti prije nekoliko tjedana, na poticaj Francuske", rekao je, dodajući da se tome treba stati na kraj.

"Ne zaboraviti genocid znači učiniti sve da ga se izbjegne, dok je još vrijeme", rekao je šef vlade i pozvao na obraćanje pozornosti na sirijske Armence. "Armenci su ponovo progonjeni jer su Armenci. Zatvaranje očiju je suučesništvo", naglasio je.

Najmanje 300.000 kršćana je izbjeglo iz Sirije od početka rata 2011. U Iraku ih još ima oko 400.000, prema oko 1,4 milijun 1987. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene