Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deportacija u Ugandu

V. Britanija: Sud presudio da nije lezbijka, prijeti joj smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna žena homoseksualne orijentacije, porijeklom iz Ugande, mogla bi biti deportirana natrag u tu zemlju gdje se homoseksualci ubijaju, a naslovnice novina pozivaju na njihovo vješanje.

Brenda Namigadde strahuje od deportacije iz Velike Britanije. Tamošnji sudac je presudio kako ona nije lezbijka i kako se može vratiti u zemlju gdje je prije nekoliko dana ubijen aktivist za prava homoseksualaca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Brojne opasnosti Potresna svjedočanstva preživjelih koji su spas tražili na opasnoj ruti punoj neobilježenih grobova: "Ostavili su mene i moju mrtvu majku u pustinji" Borbeni zrakoplov Su-34 Snažan udarac za Ruse Ukrajinci uništili tri ruska zrakoplova: Gubitak težak 100 milijuna eura

Sada je u Velikoj Britaniji pokrenuta borba za njezina prava. Aktivisti se boje kako bi mogla završiti u zatvoru, jer je homoseksualnost u Ugandi ilegalna, piše britanski Metro.

>> Klinika pod istragom jer liječi homoseksualnost

Brenda je pobjegla u Veliku Britaniju 2003. godine kada joj je uništena kuća zbog veze sa jednom Kanađankom. 29-godišnjakinja se boji kako će biti mučena ili ubijena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene