Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Greška za greškom

Otkriven uzrok tragičnog pada kolumbijskog zrakoplova s nogometnom momčadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzrok zrakoplovne nesreće u Kolumbiji u kojoj je prošli mjesec poginula 71 osoba, među kojima i većina nogometnog kluba Chapecoense, bila je pogreška pilota, avioprijevoznika i bolivijskih nadzornih vlasti, objavile su kolumbijske zrakoplovne vlasti u ponedjeljak.

Avion zrakoplovne tvrtke LaMia sa sjedištem u Boliviji, srušio se u Cerro Gordu, oko 30 kilometara prije zračne luke u Medellinu jer pilot nije uspio dopuniti gorivo i nije prijavio kvar motora izazvan nedostatkom goriva dok nije bilo prekasno, rekli su dužnosnici.

Pročitajte i ovo Mjesto pada ruskog zrakoplova - 2 Što je prevozio? VIDEO Misteriozni pad vojnog aviona: "Nisu pronašli druga tijela" Slika nije dostupna Prvi lider koji je to izravno rekao Kanadski premijer prozvao Iran za rušenje ukrajinskog zrakoplova: "Imamo informacije iz više izvora da je avion srušen iranskom zemlja-zrak raketom, moguće nenamjerno"

"Ni jedan tehnički čimbenik nije bio dio nesreće, sve je uzrokovala ljudska pogreška, uz dodatak čimbenika uprave u administraciji kompanije i uprave i organizacije planova leta vlasti u Boliviji", rekao je tajnik za sigurnost zrakoplovnog prijevoza Freddy Bonilla novinarima.

Zrakoplovne vlasti u Boliviji i zrakoplovna kompanija "prihvatili su uvjete leta predstavljene u planu leta koji su bili neprihvatljivi", dodao je Bonilla.

Osim nedostatka goriva, zrakoplov je prekoračio ograničenja za težinu oko 400 kilograma i nije imao certifikat za let na visini na kojoj je letio, objasnio je Bonilla.

Prelimininarni zaključci kolumbijske istrage podudaraju se s tvrdnjama bolivijskih vlasti prošli tjedan da su LaMia i pilot zrakoplova izravno odgovorni za nesreću.

Pilot Miguel Quiroga, koji je bio suvlasnik zrakoplovne tvrtke, poginuo je u nesreći.

Gustavo Vargas Gamboa, glavni ravnatelj u kompaniji LaMia, nalazi se u zatvoru čekajući suđenje pod optužbom za ubojstvo bez predumišljaja i druge optužbe, koje je on zanijekao. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene