Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

'Dopustili smo objavljivanje kako bi spriječili druge da naprave istu pogrešku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj dvojice mladića koji su poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći odlučila je objaviti snimku njihovih posljednjih trenutaka.

'Ovaj video je jako uznemirujući', rekla je majka 21-godišnjaka koji je poginuo u stravičnoj prometnoj nesreći, ali dodala da je dopustila njegovo objavljivanje kako bi spriječila druge da naprave istu pogrešku.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Suvozač Michael Owen (21) i vozač Kyle Careford (20) poginuli su u travnju ove godine u Sussexu kada su vozeći velikom brzinom zabili u tamošnju crkvu. Oba mladića bila su pod utjecajem droga, a Kyle je vozio 145 kilometara na sat dok ga je Owen snimao.

U kobnom trenutku snimka se zamračila, a gradićem Rotherfield odjeknuli su zvuci nesreće.

Tišinu je razbio ženski glas koji pita 'Čujete li me, je li itko živ'. Iako su obojica mladića bila vezana to im nije pomoglo dok se automobil u kojem su bili više puta prevrtao, piše news.com.au.

Zagreb: Vozač usmrtio djete pa pokušao pobjeći

Careford nije imao dozvolu i nije smio voziti automobil u Owenovom vlasništvu. Mobitel kojim je snimljena tragedija pronađen je sljedećeg jutra ispod stabla. Njihove ožalošćene obitelji pristale su objaviti snimku kako bi druge vozače upozorili na opasnosti koje sa sobom nosi prebrza vožnja.

'Stvarno ne znam zašto su dečki odlučili učiniti ono što su učinili, ali obojicu ih krivim za odluke koje su donijeli tu noć', rekal je Owenova majka i nastavila:

'Voljela bih da svi mladi ljudi spoznaju i shvate da nisu nepobjedivi i da ozbiljno shvate koliko su dragocjeni njihovi životi njima samima i drugima. Želim da mladi vozači razmisle o tome koliko to razarajuće djeluje na obitelj i voljene koje ostavljaju iza sebe', rekla je.

TEŠKA NESREĆA U sudaru kamiona i automobila smrtno stradala suvozačica, dijete se bori za život

Kyleov brat rekao je da je gledati video bolno iskustvo, ali da se oni kao obitelj nadaju i mole da će utjecati na barem jednu osobu, mladu ili staru, tak da nitko nikada ne mora iskusiti nezamislivu bol zbog gubitka nekoga toliko bliskog i voljenog.

Owenova bivša partnerica s kojom je dobio i kćer rekla je da je video apsolutno sreceparajući za gledati, ali da im je dao odgovore koje su trebali.

'Michael kojeg smo vidjeli u videu nije Michael kojeg smo znali, koji je bio pun ljubavi i brižan i odgovoran tata', rekla je i dodala da će njihova petogodišnja kći Lily Rose morati živjeti s posljedicama ove užasne situacije.

'Ako objavljivanje ove snimke rezultira spašavanjem života, onda će to biti vrijedno nasljedstvo Michaelove i Kyleove tužne smrti', poručili su iz policije.

UPOZORENJE: Priloženi video je uznemirujućeg sadržaja

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene