Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Washingtonu

VIDEO Autom pokušala upasti u Bijelu kuću, sustigli je i ubili kod Kongresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznata je žena crnim automobilom pokušala na silu ući u Bijelu kuću, nakon čega se dala u bijeg, a policija u potjeru. Sustigli su je kod kompleksa zgrada Kongresa pri čemu je došlo do sudara i pucnjave.

00:30 'Osumnjičena u vozilu ubijena je u pucnjavi', rekla je novinarima šefica washingtonske policije Cathy Lanier.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSTAVLJENI DETEKTORI METALA Incident na Kapitolu: Republikanski predstavnik htio ući s napunjenim pištoljem u Zastupnički dom Slika nije dostupna Težak tjedan u Ovalnom uredu Tri velike afere istovremeno tresu Bijelu kuću, Obamu usporedili s Nixonom!

23:00 Objavljena je i snimka pucnjave i potjere u Washingtonu. Možete je pogledati OVDJE.

22:14 Policajac je ozljede zadobio uslijed otvaranja zračnog jastuka nakon sudara, javlja CNN. Ista medijska kuća izvještava da vozačica crnog automobila nije pucala, već da su metke ispalili isključivo pripadnici snaga sigurnosti.

21:51 Zastupnički dom Kongresa ponovno zasjeda, Senat bi sa sjednicom trebao nastaviti uskoro. Prekid je trajao gotovo sat i pol.

21:40 Policija na Capitol Hillu nije mogla potvrditi u kakvom je stanju vozačica crnog auta, ali ističe da današnji događaj zasad tretira kao 'izolirani incident'.

21:35 Policija je na izvanrednoj konferenciji za novinare potvrdila da je incident započeo kod Bijele kuće te da je u blizini Kongresa, nakon potjere, došlo do sudara u kojem je sudjelovalo i jedno policijsko vozilo. Potvrđeno je i da je jedan policajac pritom ozlijeđen.

21:23 U blizini Capitol Hilla jedno je policijsko vozilo oštećeno nakon jurnjave za crnim Lexusom. Pojavila su se proturječna izvješća o sudbini vozačice - prema nekima je uhićena, a prema drugima ubijena. Motivi njezina pokušaja upada u Bijelu kuću nisu jasni, ali pozivajući se na izvore u obavještajnoj zajednici, CNN javlja da američke snage sigurnosti ne misle da je riječ o terorizmu.

21:16 CNN izvještava da je u crnom automobilu bilo i dijete, koje je netko od policajaca nakon pucnjave odnio s mjesta događaja na sigurno.

21:14 Navodno se još uvijek neidentificirana žena crnim automobilom pokušala zabiti ujedan od ulaza Bijele kuće. Nakon toga se dala u bijeg, a za njom je krenula policija, javlja NBC. BBC izvještava da je žena uhićena. Na crnom je automobilu navodno vidljivo nekoliko rupa, vjerojatno od ispaljenih metaka.

21:07 Predsjednik SAD-a Barack Obama trenutno je u Bijeloj kući, iz koje su izvijestili da su ga suradnici izvijestili o incidentu te da svi prate što se zbiva.

21:01 Agencija Reuters izvještava da je ozlijeđeno 'nekoliko' osoba, uključujući jednog policajca.

20:54 Kompleks zgrada na Capitol Hillu više nije zaključan, izvijestio je Bloomberg, pozivajući se na policiju. Na snimkama s mjesta događaja i dalje je vidljiv veći broj policijskih vozila

20:51 ABC News izvještava da je zasad nepoznata osoba pokušala provaliti kroz jedan od ulaza Bijele kuće te je nakon toga otišla u smjeru obližnjeg Capitol Hilla.

20:43 Novinarka CBS-a na licu mjesta tvrdi da je vidjela kako jednu osobu odnose na nosilima prema ambulantnom vozilu.

----------------------

U američkom su se Kongresu u poslijepodnevnim satima čuli pucnjevi.

Zgrada Kongresa je odmah zaključana.

CNN-ova novinarka koja danas prati zasjedanje Senata kaže da je u prolazu vidjela vođu demokratske većine, senatora Harryja Reida, koji joj je kazao da je jedna osoba ozlijeđena.

U ulicama oko kompleksa zgrada na Capitol Hillu sjatio se veći broj policijskih vozila.

Tko je pucao i koliko je pucnjeva ispaljeno zasad nije jasno.

U Zastupničkom domu Kongresa i Senatu, inače, cijelo su vrijeme trajali pregovori oko okončanja blokade rada američke državne uprave, koja je nastupila zbog izostanka dogovora demokrata i republikanaca o saveznom proračunu. Sve je to prekinuto čim su stigla izvješća o pucnjavi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene