Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne ide pa ne ide

TREĆA NIJE BILA SREĆA Raketa SpaceX-a eksplodirala visoko u atmosferi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dva neuspjela pokušaja, kompanija SpaceX, poznatog milijardera Elona Muska, neuspješno je i po treći put pokušala vertikalno sletjeti raketu koja nosi teret u svemir.

Pročitajte i ovo Ilustracija Satelit s balističkom tehnologijom SAD oštro kritizirao Sjevernu Koreju zbog lansiranja rakete: "Drsko kršenje nekoliko rezolucija diže tenzije" Ilustracija Tijekom prijenosa uživo VIDEO Muskova raketa izgubila kontakt s bazom samo 10 minuta nakon polijetanja

Nešto iza 16:20 sati Space X je lansirao raketu Falcon 9 u trećem pokušaju da njezin takozvani prvi stadij vertikalno spusti na tlo, no nešto više od minute nakon lansiranja, raketa je eksplodirala visoko u atmosferi.

Uzrok katastrofalnog kvara zasad nije poznat, no poznavajući Elona Muska, vrlo brzo će biti otkriven. I On i SpaceX odmah su se oglasili na Twitteru  porukama. Musk je rekao da je raketa Falcon 9 imala "problem neposredno prije odvajanja prvog odvajanja".

SpaceX zasad bezuspješno pokušava napraviti navedeno slijetanje, što bi bio povijesan pothvat i nešto što do sada još nije bilo viđeno. Space X bi time trebao značajno uštedjeti na sredstvima koja se izdaju za svako novo lansiranje raketa, jer da im to uspije, to znači da će njihova raketa biti višestruko upotrebljiva, odnosno da neće završiti kao otpad na Zemlji (što je do sada uvijek bio slućaj sa svim lansiranjima raketa).

Let je trebao trajati nekoliko minuta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene