Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Košarkaška diplomacija'

Rodman: Trenirat ću reprezentaciju Sj. Koreje, Kim želi da napišem knjigu o njemu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki košarkaš Dennis Rodman na bizarnoj je konferenciji za novinare najavio povratak u Sjevernu Koreju. Sa sobom će, kaže, povesti i Scottieja Pippena te Karla Malonea.

Dennis Rodman, bivša zvijezda američke profesionalne košarke, upravo se vratio iz svog drugog posjeta Sjevernoj Koreji i njezinom vođi Kim Jong-unu, koji slovi za obožavatelja loptanja pod obručima.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 1 igre i stanovi FOTO Tajanstvena kći Kim Jong Una pojavila se u javnosti: Slavilo se cijeli vikend

Na pomalo bizarnoj konferenciji za novinare u New Yorku je objavio da će se uskoro vratiti u jednu od najizoliranijih država svijeta kako bi organizirao dvije egzibicijske košarkaške utakmice, a također planira pomoći korejskoj nacionalnoj reprezentaciji u pripremama za nastup na Olimpijskim igrama 2016. godine.

>> VIDEO Rodmanov ispad: Pitajte Obamu, pitajte Hillary, meni se j...!

Spomenute bi se utakmice trebale odigrati u siječnju 2014. godine, na rođendan Kim Jong-una, a Rodman tvrdi da će na njima zaigrati 12 bivših igrača NBA. Konkretno je spomenuo imena dvojice košarkaških velikana - Scottieja Pippena i Karla Malonea.

Cijeli je projekt nazvao 'košarkaškom diplomacijom', kojom želi približiti Kimov režim sa Zapadom. Na pressici se pojavio s cigarom, a nosio je odjeću jedne tvrtke koja proizvodi votku te jedne kladionice, sponzora dviju najavljenih utakmica.

Kako javlja AP, Rodman je rekao da ga je Kim Jong-un zamolio da napiše knjigu o njemu.

Neposredno po povratku iz Pjongjanga, Rodman je otkrio ime Kimove kćeri - Ju Ae.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene