Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon govora Hillary Clinton

Obama: "Mi smo svi dio istog tima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je svoj postizborni govor održala i demokratska kandidatkinja Hillary Clinton, na red za obraćanje naciji došao je i aktualni američki predsjednik Barack Obama.

Američki predsjednik Barack Obama obratio se javnosti iz Bijele kuće u Washingotnu.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu Lara Trump Štednja ili osveta? "Krvoproliće u Republikanskoj stranci": Pogledajte što je napravio Trump i kako je prošla njegova snaha

"Jučer sam rekao da bez obzira tko pobijedi na izborima, sunce će sutra normalno izaći", rekao je na početku govora Obama.

"Nije tajna da smo izabrani predsjednik i ja imali neke znatne različitosti, imao sam ih i s bivšim predsjednikom Bushom", istaknuo je. Dodao je da je Trumpa pozvao u Bijelu kuću u četvrtak.

Obama je rekao da će raditi na tome da se ostvari mirna tranzicija vlasti te da upravo to Amerika želi pokazati i svijetu.

"Ne mogu biti ponosniji na Hillary Clinton nego što jesam. Nije mogla biti bolja državna tajnica nego što je bila. Mnogi Amerikanci se ugledaju na nju", naglasio je aktualni američki predsjednik.

"Amerikanci su prije svega patrioti i žele najbolje za svoju zemlju", rekao je Obama. Dodao je da SAD sada trebaju osjećaj jedinstva, uključivosti i poštovanja prema institucijama. Rekao je da se nada kako će Trump nastaviti u tom duhu.

"Moj tim ostavio je bolju Ameriku nego što ju je zatekao prije osam godina", istaknuo je Obama.

"Mi smo svi dio istog tima", poručio je Amerikancima na kraju govora Obama.

Prije njega to je iz New Yorka učinila i Hillary Clinton, koja je na iznenađenje mnogih, posve neočekivano izgubila predsjedničku utrku na netom održanim predsjedničkim izborima u SAD-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene