442691
442691
442691
442691
442691

Obama: Ne postoji nikakvo moguće opravdanje za ovaj čin!

  • , 08.07.2016., 11:03
  • Autor:
  • komentara

Zbog eskalacije situacije u SAD-u, javnosti se obratio Barack Obama.

 
 
 
 
Barack Obama (Foto: AFP)
Barack Obama (Foto: AFP)

Barack Obama trenutno se nalazi na summitu NATO-a u Varšavi gdje se obratiti javnosti zbog aktualne drame u Dallasu koja je uslijedila nakon sve češćih slučajeva ubojstava Afroamerikanaca od strane policijskih službenika.

Američki predsjednik uputio je izraze sućuti gradonačelniku Dallasa i poručio kako će federalna vlada pružiti svoju pomoć tom gradu. 'Još ne znamo sve činjenice, ali znamo da se dogodio okrutan i proračunati napad na policiju koja je radila svoj posao, koja je osiguravala miran prosvjed građana. Postali su meta i na njih je otvorena vatra. Petero ih je ubijena', rekao je Obama.

'Vjerujem da govorim u ime svakog američkog građanina kad kažem da smo zgroženi ovim događajima i da stojimo uz policiju u Dallasu. Ne postoji nikakvo moguće opravdanje za ovaj napad niti za bilo kakvo nasilje nad policijskim službenicima. Pravda će biti zadovoljena', poručio je Obama.

'Još jučer sam govorio da moramo biti zabrinuti zbog raznih predrasuda u našem pravnom sustavu. I rekao sam da policija ima vrlo težak posao i da velika većina njih svoj posao obavlja izvanredno i da im moramo dati podršku. Ovo danas je još jedan podsjetnik na sve žrtve koje čine za nas. Znamo i da kad je ljudima dostupno teško naoružanje, napadi postaju opasniji i tragičniji', rekao je Obama koji je pozvao sugrađane na molitvu za stradale.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se