Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Garancija za mlade

Alarmantne brojke: U tijeku velika konferencija o zapošljavanju mladih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O programu Garancije za mlade, na veliko i na široko se razgovara u Europskoj uniji. Radi što kvaliitetnije rasprave, u Bruxellesu se održava i konferencija na tu temu.

Zabrinjavajuće brojke mladih, a nezaposlenih osoba diljem Europske unije, potaknule su jačanje programa Garancija za mlade. A danas su o ključnim točkama tog problema kao i prijedlozima na koje bi se on trebao riješiti razgovarali koordinatori programa Garancije za mlade u Portugalu, Španjolskoj i Irskoj, i mnogi drugi.

Pročitajte i ovo Nezadovoljni uvjetima rada (Foto: Getty Images) Brojke pokazuju sve Nesigurno, nesigurnije: Drastičan rast zapošljavanja na određeno u Hrvatskoj Trend kretanja poslova pokazuje zabrinjavajuće rezultate (Foto: Getty Images) Perspektiva zapošljavanja Loše nam se piše: Veliko europsko istraživanje o promjenama tržišta rada koje se osjete i u Hrvatskoj

Konferencija se emitira uživo putem streama.

Veliki sastanak okupio je glavne osobe uključene u implementaciju preporuke za osnivanje Garancije za mlade koja je usvojena u travnju 2013. godine. Razgovara se o postignućima država članica po pitanju programa Garancije za mlade i korištenje 6 milijardi eura Inicijative za zapošljavanje mladih.

Iz EU stiže novac za zapošljavanje mladih, evo koliko

Garancija za mlade znači da svaka država članica treba osigurati da svi mladi ljudi ispod 25 godina dobiju kvalitetnu ponudu za posao, nastave s obrazovanjem ili stažiranjem, najviše u roku od četiri mjeseca nakon što su ostali nezaposleni ili završili školu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene