Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 200 spašenih

Užas kod Nove Gvineje: Potonuo trajekt s 350 putnika, spašavanje u tijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 200 ljudi je spašeno, a 100-injak je nestalih nakon potonuća trajekta kraj Papue Nove Gvineje.

Na trajektu je ukupno bilo 350 putnika, a nestale se traži i brodovima i iz zraka. Kako javlja BBC, za preživjelima traga šest trgovačkih brodova i tri helikoptera.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Drama u Dalmaciji Otkriveno zašto se zapalio trajekt u Biogradu: Vatrogasci su se satima borili s vatrom Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost

>> Potonuo trajekt, poginulo najmanje 11 djece

Nesreća jednog od najvećih plovila tvrtke Star Ships 'MV Rabaul Queen' dogodila se između 5 i 6 sati ujutro po lokalnom vremenu, a trajekt je putovao s Kimbea na otoku Nova Britanija prema luci Lae na glavnom otoku. Signal za pomoć poslan je u ranim jutarnjim satima, a Australska nacionalna agencija za sigurnost na moru koja pomaže u spašavanju preživjelih potvrdila je kako je trajekt potonuo oko 26 kilometara od Finshafena.

Uzrok potonuća još uvijek je nepoznat, piše NY Times, ali pretpostavlja se da su nesreći pogodovali loši vremenski uvjeti. Na mjesto nesreće pristigao je i specijalni avion za spašavanje preživjelih dok su četiri broda prihvatila preživjele koji su na mjestu potonuća plutali u prslucima za spašavanje. (A.E./ Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene