Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvara se na karticu

Uvode vodomate na solarnu energiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanska pokrajina Punjab uvodi zelenu inovaciju - vodomate na solarnu energiju koji umjesto gotovine korisnicima nude pitku vodu.

Prototip novog stroja izgleda poput bankomata, a i koristi se na sličan način: korisnici će dobiti odgovarajuću količinu pitke vode kad provuku posebnu karticu.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Pakistanu I to se događa Pobijedio na izborima pa objavio: "Neću prihvatiti pobjedu, namjestili su mi je" Izbori u Pakistanu Imran Khan u zatvoru Još jedna Pakistanska stranka proglasila pobjedu: "Odbacivanje izbora moglo bi imati posljedice po demokraciju"

Projekt predviđa instaliranje vodomata kod svakog od postrojenja za filtriranje vode koji će se osnovati u ruralnim dijelovima pokrajine. Cilj projekta je osigurati pitku vodu i smanjiti nepotrebno rasipanje vode.

"Ovi inovativni automati pomoći će da se osigura kvaliteta vode i da se određene količine čiste pitke vode dnevno distribuiraju onima kojima su potrebne", rekao je jedan od voditelja projekta Javad Abasi iz tvrtke IPAL.

Toksična voda iz Fukushime godinama istjecala u ocean

U prvoj fazi vodomati će se instalirati kod 20 postrojenja za filtriranje vode u područjima u kojima je osobito velik problem s osiguravanjem pitke vode za stanovništvo, uključujući regije Bahawalpur, Rajanpur i Faisalabad. "Tim će se vodomatima koristiti oko 17,500 obitelji", rekao je Abasi.

Svaka će obitelj, koristeći se posebnim jedinstvenim karticama, moći dobiti najviše 30 litara vode dnevno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene