Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sredio mu školski kolega

'Uštedio' 7000 eura: Ministar preko veze kupovao jeftine aviokarte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar unutarnjih poslova Gregor Virant našao se u ponedjeljak u središtu afere, nakon što je jedan list objavio njegove elektronske poruke kojima je za sebe i članove svoje obitelji osiguravao jeftinije avionske karte, nedostupne običnim putnicima.

Ministar Gregor Virant je tijekom 2010. i 2011. godine, u vrijeme kad je u bivšoj vladi bio ministar za javnu upravu, svom nekadašnjem školskom kolegi, a u to vrijeme komercijalnom direktoru zrakoplovne tvrtke Adria Airways (AA), javljao rute na kojima on, supruga i djeca namjeravaju letjeti te podatke iz putovnica, uz molbu da im se osiguraju karte po najpovoljnijim cijenama.

Pročitajte i ovo Matteo Salvini (Foto: AFP) Kraj intimnog druženja Završila ljubavna drama potpredsjednika talijanske Vlade: ''Neće mi nedostajati ono što smo dali jedno drugome'' Nestala tinejdžerica (16) nakon dva tjedna pronađena s ocem najbolje prijateljice (Foto: Allentown Police Department) Tajili vezu i planirali bijeg Nestala tinejdžerica (16) nakon dva tjedna pronađena s ocem najbolje prijateljice

Slovenija: Bivši ministar priznao korupciju, osuđen na vikend - zatvor i novčanu kaznu

Kupovao ih je po cijeni koja je rezervirana samo za zaposlene u AA-u, čime je "uštedio" oko 7000 eura, piše u ponedjeljak ljubljanski dnevni list "Dnevnik", objavljujući sadržaj poruka koje su razmjenjivali Virant i bivši komercijalni direktor Adrie Airways Tomaž Kostanjšek.

Objava korespondencije naštretila je Virantovu ugledu dovodeći u pitanje njegovo svjedočenje pred članovima protukorupcijskog povjerenstva, pred kojima je ispitivan o tom slučaju, kada se branio tvrdnjom da je karte preko svojih veza nabavila njegova supruga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene