Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USS Zumwalt

MALO SE POTRGAO Najskuplji razarač ikad napravljen ostao plutati u Panamskom kanalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najskuplji razarač ikad napravljen, USS Zumwalt, američke ratne mornarice, pokvario se tijekom prolaska kroz Panamski kanal.

USS Zumwaltu, američkom razaraču futurističkih karakteristika i ekstravagantne cijene od 4,4 milijarde dolara, tijekom prolaska kroz Panamski kanal, pokvarili su se motori, pa je od superskupog ratnog broda postao superskupa ratna plutača. Dok mu se ne srede motori, naravno.

Pročitajte i ovo Razarač USS Benfold "Kreator sigurnosnih rizika" Rastu napetosti: Američki razarač uplovio u kineske vode, Kinezi tvrde da su ga otjerali Slika nije dostupna Primio ih gradonačelnik Tri NATO-ova broda uplovila u splitski akvatorij: Britanski razarač, španjolska i turska fregata

Zumwalta se moralo remorkerima odvući u luku, točnije bivšu mornaričku luku Rodman u Panami. Tamo će mu inženjeri pokušati otkloniti problem s pogonom.

Problemi su se pojavili jo u ponedjeljak, a brod je bio na putu s istočne obale SAD-a prema San Diegu na zapadnoj obali SAD-a, prenosi Guardian.

Glasnogovornik američke Treće flote, zapovjednik Ryan Perry,istaknuo je da će raspored za dolazak Zumwalta u San Diego ostati fleksibilan, kako bi se omogućilo temeljito testiranje i ocjenjivanje sposobnosti broda, s ciljem da mu se osigura što sigurniji put do novog doma u luci San Diega.

Posada broda primijetia je kad su problemi nastupili da voda ulazi u ležajeve koji spajaju električne motore s pogonskim osovinama.

USS Zumwalt napravila je tvrtka Bath Iron Works sa sjedištem u američkoj saveznoj državi Maine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene