458059
458059
458059
458059
458059

MALO SE POTRGAO Najskuplji razarač ikad napravljen ostao plutati u Panamskom kanalu

  • , 23.11.2016., 14:27
  • Autor:
  • komentara

Najskuplji razarač ikad napravljen, USS Zumwalt, američke ratne mornarice, pokvario se tijekom prolaska kroz Panamski kanal.

 
 
 
 
USS Zumwalt (Foto: Arhiva/AFP)
USS Zumwalt (Foto: Arhiva/AFP)

USS Zumwaltu, američkom razaraču futurističkih karakteristika i ekstravagantne cijene od 4,4 milijarde dolara, tijekom prolaska kroz Panamski kanal, pokvarili su se motori, pa je od superskupog ratnog broda postao superskupa ratna plutača. Dok mu se ne srede motori, naravno.

Zumwalta se moralo remorkerima odvući u luku, točnije bivšu mornaričku luku Rodman u Panami. Tamo će mu inženjeri pokušati otkloniti problem s pogonom.

Problemi su se pojavili jo u ponedjeljak, a brod je bio na putu s istočne obale SAD-a prema San Diegu na zapadnoj obali SAD-a, prenosi Guardian.

Glasnogovornik američke Treće flote, zapovjednik Ryan Perry,istaknuo je da će raspored za dolazak Zumwalta u San Diego ostati fleksibilan, kako bi se omogućilo temeljito testiranje i ocjenjivanje sposobnosti broda, s ciljem da mu se osigura što sigurniji put do novog doma u luci San Diega.

Posada broda primijetia je kad su problemi nastupili da voda ulazi u ležajeve koji spajaju električne motore s pogonskim osovinama.

USS Zumwalt napravila je tvrtka Bath Iron Works sa sjedištem u američkoj saveznoj državi Maine.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se