Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

'Opasnost crtanja novih granica'

Uspostava hrvatskog entiteta izazvala bi nove sukobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član BiH Predsjedništva Željko Komšić ocijenio je u intervjuu za mostarski Dnevni list kako bi uspostava hrvatskoga entiteta u Bosni i Hercegovini, koji se najavljuje dogovorom trojice političkih čelnika u toj zemlji, izazvala nove sukobe.

'Mislim da takva politička ideja vodi novim konfliktnim situacijama. Možda je za to najbolji primjer Mostar. Recimo da pripadne federalnoj jedinici s hrvatskom većinom. Jeste li sigurni da će to prihvatiti Bošnjaci i preostali Srbi?', rekao je Komšić u intervjuu. Dodao je kako se na ovome pitanju 'najbolje pokazuje apsurdnost i opasnost crtanja novih granica'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povreda konvencije UN-a o pravu mora BiH: Zbog Pelješkog mosta tužba Hrvatskoj Slika nije dostupna Tihić: U BiH može doći do sukoba

Komentirajući dogovor o preustroju BiH u četiri federalne jedinice umjesto sadašnja dva entiteta, koji su postigli predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović, SDA Sulejman Tihić i SNSD-a Milorad Dodik, Komšić, koji je član SDP-a BiH, izrazio je da vjeruje kako će ostati 'mrtvo slovo na papiru'. Dodao je kako u ovaj sporazum ne vjeruju niti međunarodni diplomati, no da to ne žele javno govoriti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene